لیست اختراعات احسان اكرامي


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 5
تاریخ اظهارنامه: 1393/11/13
تاریخ ثبت: 1394/09/08
خلاصه اختراع:

در فرآيندهاي مختلف توليد منسوجات پنبه اي همواره مقادير زيادي از ضايعات به شكل الياف پنبه ضايعاتي توليد مي شوند كه در غالب موارد از چرخه مصرف خارج شده و كاربري مفيد و تعريف شده اي براي آنها وجود ندارد. در اين طرح الياف پنبه ضايعاتي كه از بخش كاردينگ خط ريسندگي الياف پنبه اي جمع آوري شدند، با استفاده از روش فعال سازي شيميايي به كربن فعال تبديل مي شوند. اسيد فسفريك به عنوان ماده فعالساز شيميايي مورد استفاده قرار گرفته و عمليات حرارتي تبديل ماده اوليه به كربن با شيب افزايش دماي 10 درجه سانتيگراد بر دقيقه تا رسيدن به دماي 450 درجه و به مدت نيم ساعت در اين دما انجام مي پذيرد. كربن فعال توليدي داراي ساختار ليفي بوده و بر اساس اندازه گيري هاي انجام شده از مقادير جذب يد و گاز نيتروژن داراي مساحت سطحي و تخلخل بالايي مي باشد. بيشترين گستردگي ابعاد حفره ها در محدوده ميكروحفره ها بوده و متوسط ابعاد منافذ معادل 9114/1 نانومتر اندازه گيري گرديد. فرآيند ساخت و استفاده از كربن فعال توليد شده از الياف سلولزي ضايعاتي ضمن كمك به حفظ منابع از طريق بازيافت ضايعات جامد، گامي ارزشمند در توسعۀ فرايندهاي تصفيه پساب هاي صنعتي و حفظ محيط زيست مي باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1387/04/24
تاریخ ثبت: 1387/04/24
خلاصه اختراع:

مواد رنگزاي طبيعي در كاربرد داراي محدوديت هاي فراواني مي باشند كه از جمله مهمترين آنها مي توان به محدوديت منابع و فامهاي حاصل از آنها اشاره نمود از اين رو شناسايي و يافتن منابع جديد رنگزاهاي طبيعي با هدف كاهش اين محدوديتها از موضوعات مورد توجه بسياري از پژوهشگران بوده است امروزه يكي از رويكردهاي مورد توجه استفاده بهينه از ضايعات فرايندهاي صنعتي و استفاده مجدد آنهاست. بنابراين استفاده از چنين موادي هم به عنوان منابع رنگزاي طبيعي و هم به لحاظ موارد زيست محيطي واقتصادي مي تواند مورد توجه باشد. بنابر آمارهاي موجود مساحت جنگلهاي درختان پهن برگ در شمال ايران در حدود 1/8 ميليون هكتار است كه اين درختان منبع اصلي چوب مورد نياز صنايع مربوط به چوب مشغول به كار در اين منطقه مي باشند. از جمله ضايعات اصلي كارخانجات صنايع چوب و همچنين كارگاههاي چوب بري خاك چوب حاصل از برش و عمليات رداخت محصولات چوبي مي باشد. در حال حاضر چنين ضايعاتي داراي كاربردي كاملا تعريف شده نبوده و بعضا به مصارف متفرقه رسيده و از بهره وري مناسبي برخوردار نمي باشند و درغالب موارد تنها ايجادكننده هزينه هايي سنگين در تخليه و جابجايي هستند. در اين ميان با توجه به اينكه درخت جنگلي آزاد در ساختار خود داراي ماده رنگزا مي باشند لذا از ضايعات آن مي توان به عنوان منبع رنگزاي طبيعي استفاده نمود. از موارد قابل توجه در چنين رويكردي در مرحلهاول ايجاد امكان استفاده از حجم وسيعي از اين ضايعات دور ريز و ايجاد ارزش افزوده در استفاده از آنها مي باش.د.

تاریخ ثبت: 1387/03/20
خلاصه اختراع:

مواد رنگزا در طبيعت از منابع مختلفي نظير گياهان گل دانه برگ و ريشه تهيه مي گردد. در اين كار تحقيقاتي پارچه پشمي با رنگزاي استخراج شده از ضايعات كارخانجات چوب براي رنگرزي گرديد. جهت دندانه دادن از سه دندانه كرمات پتاسيم سولفات مس و زاج سفيد (سولفات مضاعف آلومينيوم پتاسيم) استفاده گرديد. عمل دندانه دهي قبل از عمل رنگرزي انجام گرديد. سه خاصيت ثبات شستشوئي ثبات سايشي و ثبات نوري همچنين رنگ پارچه مورد ارزيابي قرار گرفت رنگ متنوع و متفاوتي با استفاده دندانه ها مختلف بدست آمد. ثبات نوري شستشوئي و سايشي پارچه رنگرزي شده در حد خوب تا عالي مي باشد.

تاریخ ثبت: 1386/09/27
خلاصه اختراع:

مواد رنگزا در طبيعت از منابع مختلفي نظير گياهان، گل، دانه، برگ و ريشه تهيه مي گردد. در اين كار تحقيقاتي پارچه پشمي با رنگزاي استخراج شده از ضايعات و تفاله زيتون رنگرزي گرديد. جهت دندانه دادن از دو دندانه سولفات مس و زاج سفيد (سولفات مضاعف آلومينيوم پتاسيم) استفاده گرديد. عمل دندانه دهي قبل از عمل رنگرزي انجام گرديد. سه خاصيت ثبات شستشوئي، ثبات سايشي و رنگ پارچه مورد ارزيابي قرار گرفت رنگ متنوع و متفاوتي با استفاده دندانه ها مختلف بدست آمد. ثبات شستشوئي و سايشي پارچه رنگرزي شده در حد خوب تا عالي مي باشد.

موارد یافت شده: 5